Szkolenie na temat: Wytwarzanie produktów i możliwości sprzedaży z gospodarstw

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego serdecznie zaprasza do udziału w jednodniowych szkoleniach nt. możliwości wsparcia producentów, uczestniczących w systemach jakości żywności, w ramach PROW 2014-2020. Szkolenia odbywać się będą w 8 regionach Polski, w załączeniu harmonogram szkoleń oraz ich ramowy program.

Szkolenia są skierowane przede wszystkim ale i nie tylko do producentów żywności zainteresowanych systemami jakości, bo również do  samorządów, organizatorów turystyki, w której kulinaria zajmują coraz poważniejsza pozycję, do organizacji wspierających model konsumpcji korzystającej z produktów sprawdzonych co do ich jakości, zwłaszcza regionalnych i lokalnych. Zapraszamy wszystkich, którym przyda się wiedza o systemach jakości w produkcji żywności i o wsparciu korzystania z tych systemów jakie oferuje aktualny PROW.  

Więcej o treści szkolenia mówi jego program, zaś o miejscu i lokalnym organizatorze informacja jest w harmonogramie.

Kierownikiem projektu jest Pani Izabella Byszewska - Prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego

Kolejne miejsca szkoleń i kontakt do organizatorów są wymienione w harmonogramie. 

Serdecznie zapraszamy

Jolanta Kamieniecka

Członek Zarządu PIPRiL

PROGRAM SZKOLENIA

Wytwarzanie produktów wysokiej jakości. Szanse i bariery, możliwości sprzedaży z gospodarstwa. Wsparcie producentów w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich  2014-2020.
                                                     
  9.30 -  9.50   -  Rejestracja uczestników
  9.50 - 10.00  -  Powitanie przez organizatora i gospodarzy spotkania, przedstawienie idei i założeń szkoleń
10.00 - 10.45  -  Polityka jakościowa UE- rola jakości produktów z perspektywy producenta i konsumenta w świetle założeń PROW 20014-2020 – Izabella Byszewska
10.45 - 11.30  -  Europejskie systemy jakości żywności. Ich obecność w Programie RozwojuObszarów Wiejskich 20014-2020. Polskie produkty w europejskim dziedzictwie – Izabella Byszewska, prezes Polskiej  Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
11.30 -12.15   - Krajowe systemy jakości żywności, ich obecność w Programie Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020 – Jan Zwoliński, wiceprezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego
12.15 -12.30   - Przerwa kawowa
12.30 -13.15   - Rozwój systemów jakości w ramach PROW 2014 – 2020 Mechanizmy wsparcia producentów uczestniczących w systemach jakości żywności w Programie Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020. Sposoby aplikacji i rezultaty wdrażania -  Jan Zwoliński.
13.15-14.00    - Wymogi prawne przy wprowadzaniu do obrotu żywności tradycyjnej i regionalnej w zakresie przepisów weterynaryjno – sanitarnych (sprzedaż bezpośrednia, MLO, RHD) – Izabella Byszewska
14.00 -14.45   - Wspieranie mikro przedsiębiorczości na wsi i pozarolniczej działalności w ramach PROW 2014-2020 – Jan Zwoliński 
14.45 -15.15   - Dyskusja
15.15 -           - Obiad

 

                                                    PROGRAM SZKOLENIA

Wytwarzanie produktów wysokiej jakości. Szanse i bariery, możliwości sprzedaży z gospodarstwa. Wsparcie producentów w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich  2014-2020.

                                                     

  9.30 - 9.50   -  Rejestracja uczestników

  9.50 - 10.00   -  Powitanie przez organizatora i gospodarzy spotkania, przedstawienie

                            idei i założeń szkoleń

10.00 - 10.45 -  Polityka jakościowa UE- rola jakości produktów z perspektywy producenta i

                           konsumenta w świetle założeń PROW 20014-2020 – Izabella Byszewska

10.45 - 11.30   -  Europejskie systemy jakości żywności. Ich obecność w Programie Rozwoju

                        Obszarów Wiejskich 20014-2020. Polskie produkty w europejskim

                         dziedzictwie – Izabella Byszewska, prezes Polskiej Izby Produktu

                        Regionalnego i Lokalnego.

11.30 -12.15    - Krajowe systemy jakości żywności, ich obecność w Programie Rozwoju

                          Obszarów Wiejskich 2014-2020 – Jan Zwoliński, wiceprezes Polskiej

                          Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego

12.15 -12.30   - Przerwa kawowa

12.30 -13.15   - Rozwój systemów jakości w ramach PROW 2014 – 2020 Mechanizmy

                          wsparcia producentów uczestniczących w systemach jakości

                         żywności w Programie Rozwoju Obszarów Wiejskich 2014-2020. Sposoby

                         aplikacji i rezultaty wdrażania - Jan Zwoliński.

13.15-14.00    - Wymogi prawne przy wprowadzaniu do obrotu żywności tradycyjnej i

                         regionalnej w zakresie przepisów weterynaryjno – sanitarnych (sprzedaż

                         bezpośrednia, MLO, RHD) – Izabella Byszewska

14.00 -14.45   - Wspieranie mikro przedsiębiorczości na wsi i pozarolniczej działalności w

                          ramach PROW 2014-2020 – Jan Zwoliński 

14.45 -15.15   - Dyskusja

15.15 -            - Obiad

 

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej.

  Akceptuję pliki cookie z tej strony.