Przyznano dofinansowania ZROT dla wydawnictw promocyjnych

W dniu 21 lipca 2020 r. Komisja Konkursowa dokonała oceny wniosków złożonych do ZROT w odpowiedzi na Konkurs na wsparcie wydawnictw promocyjnych w roku 2020.
Komisja oceniła 8 wniosków, które w regulaminowym terminie, tj. do 10 lipca 2020 r. wpłynęły do ZROT.

W wyniku oceny formalnej 8 wniosków zostało zakwalifikowanych do oceny merytorycznej, w której na wynik wpływ miał obszar objęty zawartością merytoryczną oraz ocena własna członków Komisji. Członkowie Komisji dokonując oceny własnej brali pod uwagę m.in. produktowy charakter wydawnictwa, walor poznawczy w zakresie dziedzictwa kulturowego, historycznego, walorów antropogenicznych i przyrodniczych, planowany nakład oraz liczbę wersji językowych.
Po dokonaniu oceny wniosków Komisja Konkursowa przyznała następującą liczbę punktów poszczególnym wydawnictwom oraz dokonała podziału dofinansowania w następujący sposób:

lp.

wniosek

wnioskodawca

ocena formalna

Średnia
liczba punktów

kwota dofinansowania
[zł]

1.

Opowieści Jezior i Wzgórz

Lokalna Organizacja Czaplinek

pozytywna

19/30

2.122,50

2.

Powiat Drawski Dla Aktywnych-Przewodnik Turystyczny

Powiat Drawski

pozytywna

25/30

5.000,00

3.

Kalendarze Promujące Uzdrowisko Świnoujście S.A. Na Rok 2021

Uzdrowisko Świnoujście S.A.

pozytywna

8/30

3.000,00

4.

Pokoloruj Szczecinek

Szczecinecka Lokalna Organizacja Turystyczna

pozytywna

11/30

3.473,27

5.

Folder Informacyjny- Gmina Dziwnów i okolice; Mapa Gminy Dziwnów i okolic

Gmina Dziwnów- Miejski Ośrodek Sportu i Kultury

pozytywna

21/30

5.000,00

6.

Pocztówki z Zamku Książąt Pomorskich

Zamek Książąt Pomorskich w Szczecinie

pozytywna

12/30

2.999,93

7.

Atrakcje Turystyczne Gminy Mielno

Stowarzyszenie „Ekowspólnota” Lokalna Organizacja Turystyczna

pozytywna

21/30

504,30

8.

Informator Turystyczny

Gmina Lipiany

pozytywna

18/30

2.900,00

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej.

  Akceptuję pliki cookie z tej strony.